Kaas Slagter & Madbutik

Cuvettesteg af kødkvæg med rodfrugter

Cuvettesteg af kødkvæg med rodfrugter

Ingredienser

  • 1 stk. kødkvægs cuvette
  • 3 stk. løg
  • 200 g jordskokker
  • ½ Hokkaido græskar
  • 250 g champignon
  • ½ bundt rosmarin
  • ½ bundt timian

Opskrift til 4 personer.

Klargør cuvetten ved at ridse den lidt på kryds og tværs i fedtlaget, ikke for dybt. Smør godt med salt og peber samt hvidløg der er blevet knust.

Set stegen i en bradepande med forskellige rodfrugter skåret i rustikke klodser såsom løg, jordskokker, græskar, champignoner krydre det godt med salt og peber samt friske krydderurter f.eks. rosmarin og timian.

Steg den først ved 225 grader C i alm. ovn i ca. 10 minutter. Dæmp varmen til 160 grader C i alm. ovn. Steg videre til kødet er ca. 60 grader i midten ca. 55 minutter, tag den ud og lad den hvile i 10 minutter før den skæres.

Skæres på tværs af kødfibrene i tynde skiver servere de rustikke rodfrugter til samt en sauce af væsken fra bradepanden.