Kaas Slagter & Madbutik

Koldrøget mørbrad med grøn basilikumrøræg, sprødba

Koldrøget mørbrad med grøn basilikumrøræg, sprødba

Ingredienser

  • Rugbrød og smør

Basilikumrøræg

  • 6 æg
  • ½ dl sødmælk
  • ½ dl piskefløde
  • 5 stilke frisk basilikum
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Sprød parmesan

  • 100 g parmesan

Friteret gulerod

  • 1 gulerod

Den moderne

Køb en dejlig koldrøget svinemørbrad hos slagteren.

Basilikumrøræg
Pisk æg, fløde, mælk, salt og peber sammen til en ensartet masse. Bag massen over vandbad, mens der omrøres med en dejskraber. Sørg for, at vandbadet ikke bliver for varmt.

Pluk bladene af basilikumstilkene. Blend dem med lidt fløde. Hæld basilikummassen i rørægget, lige inden det har sat sig helt. Køl derefter rørægget ned.

Sprød parmesan
Parmesanen rives på rivejern hen over bagepapir i et tyndt lag i små øer. Bages i ovn ved 180°C, til osten bliver sprød og gylden.

Friteret gulerod
Guleroden renses for jord. Skrælles i tynde strimler med en tyndskræller. Fritér gulerødderne i en gryde med olie i ca. 10-20 sek. Lad dem dryppe af på papir. Husk kun at fylde gryden med olie en tredjedel op. Kom ikke alle gulerødderne i på én gang, men lidt ad gangen.

Smør rugbrødet og læg 5 håndskåret tynde skiver mørbrad på brødet. Røræggen placeres ned langs midten af brødet.
Pynt med parmesanflager og top med de sprøde friterede gulerødder.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.