Kaas Slagter & Madbutik

06. Krydderurte-karbonader med tomatsalsa

06. Krydderurte-karbonader med tomatsalsa

Ingredienser

  • 600 g hakket skinkekød
  • ¼ bundt finthakket purløg
  • ¼ bundt finthakket persille
  • ¼ bundt finthakket løvstikke
  • 2 æg
  • 2 spsk. mel
  • 12 spsk. mælk
  • Salt og peber
  • 12 skiver bacon
  • Smør til stegning

Salsa

  • 100 g semidry tomater (eller tomatbåde tilsmagt med en krydderolie og tørret 45 minutter i ovnen
  • ved 85-90° C)
  • 1 hel agurk
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Kødet røres med krydderurter, æg, mel, mælk, salt og peber. Form farsen til 12 karbonader som ombindes med en skive bacon. Brun karbonaderne i smør på en stegepande og sæt dem herefter i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter. Lad karbonaderne hvile i 3 minutter inden de serveres.

Del agurken på langs, fjern kernerne og skær resten i ensartede stykker. Sauter agurkestykkerne i en gryde med olivenolie i 1½ minut og tilsæt tomaterne og de hele fed hvidløg. Kog salsaen i ca. 4 minutter.

Servér salsaen varm til karbonaderne.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.