Kaas Slagter & Madbutik

05. Oksekødsboller i tomatsauce

05. Oksekødsboller i tomatsauce

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl hakket persille
  • Hvedemel
  • Salt og peber
  • 3 æg
  • Olivenolie til stegning

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl halvtør hvidvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Salt og peber

Kødboller
Hak løg, hvidløg og peberfrugter fint og rør det i kødet sammen med hakket persille, salt, peber og 2 æg. Tilsæt hvedemel indtil farsen er fast nok til at blive formet til kødboller. Form små kødboller med en dessertske. Vend dem først i det sammenpiskede æg, og derefter i hvedemel. Steg kødbollerne i olivenolie på en pande til de er gennemstegte og gyldne (ca. 5 minutter i alt).

Tomatsauce
Sautér hakket løg og hvidløg i olivenolie i en gryde i ca. 4 minutter. Tilsæt laurbærblade og hvidvin, og lade vinen koge næsten væk. Hæld tomaterne i gryden (disse kan evt. blendes først), og lad saucen småkoge uden låg i ca. 15 minutter Smag til med salt og peber og læg kødbollerne i saucen og varm retten igennem.

Servér retten med pasta og flutes.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.