Kaas Slagter & Madbutik

13. Vildtgryde med skovsvampe og mandler

13. Vildtgryde med skovsvampe og mandler

Ingredienser

  • 750 g vildtgryde
  • 200 g bacon i tern
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 100 g løg
  • 60 g hakkede mandler
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 500 g skovsvampe
  • Olivenolie
  • Smør
  • ½ liter kraftig vildtfond
  • ¼ liter piskefløde
  • 1-2 spsk. Danablue
  • Salt og peber
  • Kartofler

Opskrift til 4 personer.

Bacon svitses i lidt olivenolie på en pande. Balsamicoeddike tilsættes og der svitses i yderligere ca. 1 minut. Tag baconternene op. Løgene svitses i fedtstof fra bacon, og kommes i en støbejernsgryde sammen med bacon. Svampene svitses i lidt olivenolie, og kommes ned til bacon og løg i støbejernsgryden.

Mandlerne svitses i lidt smør, og kommes også i gryden. Kødstykkerne svitses i ca. 1 minut på hver side. Der krydres med salt og peber, og kødstykkerne kommes i gryden. De soltørrede tranebær kommes også i.

I en anden gryde blandes vildtfond og piskefløde. Sovsen koges lidt ind og jævnes. Smag til med Danablue, salt og peber. Sovsen hældes over de øvrige ingredienser i støbejernsgryden, og det hele vendes forsigtigt og opvarmes under lavt blus til kogepunktet.

Til retten kan serveres kogte kartofler, hjemmesyltede asier og en god kraftig rødvin.