Kaas Slagter & Madbutik

11. Svinemedaljon med æble-sellerikompot

11. Svinemedaljon med æble-sellerikompot

Ingredienser

  • 4 stk. svinemedaljoner
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl bouillon
  • 2 spsk. smør
  • ½ bundt persille

Æble-sellerikompot

  • 2 belle de Boskoop (el. andre madæbler)
  • 1 dl revet knoldselleri
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk vand
  • Et par kviste timian

Opskrift til 4 personer.

Drys kødet med salt og peber og brun godt på en pande i smør og olie. Hæld vin på panden og lad det koge op. Hæld bouillonen henover, og lad simre 5-6 minutter. Tag bøfferne op fra panden. Tag panden fra varmen og pisk smørret i. Nu bør skyen ikke koge igen, da smørret så vil skille. Vend persille i og smag til med salt og peber.

Æble-sellerikompot
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker. Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde. Rør groftrevet knoldselleri i. Server kompotten lun eller afkølet efter behag.