Kaas Slagter & Madbutik

5. Ovnbagte kødboller og kartofler med melon

5. Ovnbagte kødboller og kartofler med melon

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 25 g pinjekerner
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 tsk. groft salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk. olivenolie

Små bagte kartofler med melon

  • 1 kg små kartofler
  • 4-5 nye rødløg (300 g)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. friske rosmarinkviste
  • (evt. 1½ tsk. tørret)
  • ½ honningmelon (400 g)

Drys og bønnesalat

  • Hakket persille
  • 250 g grønne bønner (haricot verte)

Dressing

  • 1 tsk. extra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. frisk merian eller persille, hakket
  • Evt. 1 fed knust hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Opskrift til 4 personer.

Ælt kødet sammen med sennep, vand, pinjekerner, hakket persille, og krydr med salt og peber. Del kødet i 8 små stykker. Form dem til kugler og tril i olie i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen, tænd på 225° C, og bag ca. 30 minutter, eller til kødet er gennembagt.

Skrub kartoflerne. De største kan evt. skæres i halve. Pil løgene og skær i både. Bland sammen med olie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir. Bag ved 225° C til kartoflerne er møre, ca. 35 minutter Rør et par gange under bagningen. Skal de bages sammen med kødbollerne skal ovnen stå på 200° C med varmluft.
Skær melon i tern. Bland melonen i kartoflerne lige før servering. Krydr med salt.

Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, men ikke for bløde, ca. 4 minutter.
Lad dem dryppe af i et dørslag. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og vend den sammen med bønnerne. Server salaten lun eller evt. kold.
 

 

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.