Kaas Slagter & Madbutik

5. Kalkunbjælker med agurkesalsa, dampet spidskål

5. Kalkunbjælker med agurkesalsa, dampet spidskål

Ingredienser

  • 4 stk. marinerede kalkunbjælker

Agurkesalsa

  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt forårsløg
  • Saft af 1 citron
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 potte kørvel eller 1 bundt dild
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 spidskål, ca. 600 g
  • 1 kg skurede kartofler

Agurkesalsa
Skær agurken i meget små terninger. Skær radiser og forårsløg i tynde skiver. Bland agurk, radiser og forårsløg med citronsaft, olie og grofthakket kørvel eller dild. Smag til med salt og peber.

Steg kalkunbjælkerne på pande eller steg dem i ovnen  ved 180° C ca. 15-20 minutter. Skær spidskålen i 1 cm tykke strimler. Kom kålen i en gryde med lidt vand i bunden og drys med salt og peber. Damp spidskålen under låg, til den er mør men stadig med lidt bid og tilsæt evt. ekstra vand, hvis den er ved at koge tør.

Kog kartoflerne.
Anret spidskålen på et fad, læg kalkunbjælkerne ovenpå og server med kartofler og agurkesalsa.

Kalkunbjælkerne kan med fordel grilles ca. 8 minutter.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.